Huis kopen in Spanje

We zijn er tot nu toe even vanuit gegaan dat u reeds eigenaar van Spaans onroerend goed bent, maar honderden Nederlanders willen op dit moment een huis kopen of laten bouwen in Spanje. De prijzen van veel Spaanse huizen zijn door de economische crisis immers behoorlijk gedaald en nooit eerder kon voor zo’n aantrekkelijke prijs een Spaanse woning worden aangeschaft. Ook deze toekomstige eigenaren bieden wij graag onze diensten aan, want bij een woning kopen in Spanje komen zoveel verschillende zaken kijken dat het verstandig is om een goede adviseur te hebben.

Su Casa adviseert u bij de aankoop van een huis in Spanje.

Allereerst is het van het grootste belang dat u in zee gaat met een betrouwbare makelaar en/of projectontwikkelaar. De vraag is echter: hoe komt u daar nu achter? Door onze jarenlange ervaring in Spanje (inmiddels al zo’n 30 jaar!) is servicebureau Su Casa uitstekend op de hoogte en in staat het kaf van het koren te scheiden.
Maar ook andere belangrijke zaken vragen uw aandacht: hoe is de gang van zaken vóór, tijdens en na de aankoop van uw Spaanse woning? Welke belastingen en andere kosten dienen er betaald te worden en door wie? Hoe gaat alles in zijn werk bij de Spaanse notaris oftewel: wat doet een Spaanse notaris niet wat een Nederlandse notaris wel doet? Waar moet u op letten bij het opmaken van de Escritura (notariële akte)? Hoe gaat de inschrijving bij het Kadaster?
En zo zijn er nog talloze vragen waar u mee te maken zult krijgen en waar Su Casa u het antwoord op kan geven en u met raad en daad terzijde zal staan.

Huis kopen in Spanje